Gartner - norske grønnsaker

Brokkoliwok med minipurre og fersk løk

Frisk grønn brokkoli, fersk løk og mild minipurre setter smak og farge på middagen. Raskt å lage og en super måte å bli kvitt grønnsaksrester på!

4 porsjoner

30 minutter

Enkel

Ingredienser

  • 1 brokkoli
  • 1 rød løk
  • 1 minipurre
  • ½ chili
  • 1 fedd hvitløk
  • Koriander
  • Olje til steking
  • Salt og pepper

Soyadipp

  • 4 ss soyasaus
  • 2 ts riseddik
  • 2 ts ristede sesamfrø
  • 1 fedd hvitløk, finhakket
  • ¼ ts tørket chili eller ½ finkuttet fersk chili
  • 1 ts honning

Slik gjør du

Skyll brokkolien og del den i fine buketter. Ikke kast stilken – den er full av smak og skal også være med. Del stilken i skiver eller staver. Skrell og skjær løk i kløfter, og finhakk hvitløk. Skyll minipurren og skjær den i skiver.

Varm opp pannen og hell i litt olivenoljen. Når oljen freser, legger du i grønnsakene. La alt stekes på høy varme i et par minutter – du ser og kjenner når grønnsakene er møre.

Rist sesamfrøene i en tørr panne. Bland sammen ingrediensene til soyadippen. Topp woken med koriander og tynne ringer chili (kan sløyfes) og smak til med salt og pepper. Tilsett soyadippen og server.

Skal du ha kylling, fisk eller kjøtt i woken er det best å tilberede disse først, og legge dem på et fat mens du woker grønnsakene. Tilsett fisk, kylling eller kjøtt når de wokede grønnsakene er ferdige og bland sammen.

Tips!

Du kan bruke de grønnsakene som du har tilgjengelig i kjøleskapet og kombinere som du selv vil.