Smaken av Norge blir merket med Gartner
Norsk blomkål og brokkoli er så smakfull og fersk at den er i en klasse helt for seg selv. Du kan bruke dem sammen eller hver for seg, og som godt tilbehør til kjøtt eller fisk.
Den aromatiske sausen fra Piemonte i Italia kalles «bagna cauda», og den lager du av ansjos, hvitløk, smør og sitrus. Server den varm til en salat toppet med grillet brokkoli og fetaost. Denne oppskriften holder til fire personer som tilbehør, eller to personer hvis du skal spise dette som hovedrett.
4 porsjoner
40 minutter
Middels
Skjær brokkolien i grove skiver, så lange du klarer. Rist mandlene i en tørr stekepanne til de så vidt har fått farge. Avkjøl og hakk grovt. Legg ertene i kokende vann i 30 sekunder, hell av vannet og avkjøl.
Stek ansjos, oregano, sitron- og appelsinskall, smør og olivenolje på lav varme mens du rører til hvitløken har blitt gyllen, ca. 15–20 minutter. Fjern fra varmen, rør inn appelsin- og sitronsaft og smak til med flaksalt og nykvernet pepper.
Pensle brokkolien med olivenolje og grill eller stek den på komfyren til den er gjennomstekt, ca. 6–8 minutter. Dander ruccola på et stort serveringsfat, legg på erter, brokkoli, fetaost og mandler. Topp med varm sitrussaus.