Langsom modning gir en unik smak
Norske gulrøtter og bønner har flere ting til felles: De har vokst seg modne i løpet av en lang og nordisk sommer, og de er på sitt aller beste akkurat nå. Prøv deg frem blant ulike oppskrifter og finn din favoritt!
Du trenger ikke engang kutte opp gulrøttene. Skrubb dem godt, bak den hele i ovnen med appelsin, hvitvin og urter og server med hasselnøtter over. Et ypperlig og mettende tilbehør til sommermiddagen eller som hovedingrediens i en salat med fetaost og flust av grønt.
4 porsjoner
45 minutter
Enkel
Forvarm ovnen til 200 grader. Legg hasselnøttene på en stekeplate og rist dem i 10–12 minutter til de er gylne. Fjern skallet og hakk dem grovt. Plasser en dobbel lengde aluminiumsfolie på stekeplaten slik at du kan brette den over gulrøttene til slutt. Legg de skrubbede gulrøttene flatt utover sammen med timian, fordel smør i små klatter og hell over hvitvin, appelsinsaft og olivenolje. Strø på flaksalt og nykvernet pepper og brett folien over og forsegle slik at det blir tett. Bak i ca. 20 minutter. Åpne folien og stek videre til gulrøttene er møre og har fått ekstra farge. Legg dem over på et serveringsfat, strø over hakkede hasselnøtter og ekstra flaksalt. Server varme.