Gartner - norske grønnsaker

Isbergsalat med roquefort

Isbergsalaten lar seg kombinere med alt! Gi den en ny dimensjon og gjør den til stjernen i en smakfull salat. Sprø salat, sterk ost og søte tomater er en perfekt kombinasjon. Spis salaten som en lunsj eller server som tilbehør til grillmat.

2 porsjoner

20 minutter

Enkel

Ingredienser

  • 1 isbergsalat
  • Roquefort, eller annen blåmuggost
  • ½ rød løk
  • 1 eple
  • Cherrytomater
  • Pinjekjerner
  • Soltørkede tomater
  • Olivenolje
  • Balsamicoeddik
  • Salt og kvernet pepper

Slik gjør du

Skyll isbergsalaten og fjern det ytterste bladet. Del salathodet i kløfter og anrett på et fat. Skjær rød løk, eple og soltørkede tomater i tynne skiver. Del cherrytomatene i to. Del osten i biter og fordel over salaten etter ønsket mengde. Topp med cherrytomater, rød løk, eple, soltørkede tomater, pinjekjerner og nykvernet pepper. Bland sammen en dressing av god olivenolje og balsamicoeddik og server.