Endelig er de norske morellene, rødbetene og minipurrene her!
Ventetiden er over! Nå kan du nyte norske rødbeter, minipurre og moreller. Alle har de en ting til felles: Klimaet her langt mot nord har fylt dem med en unik smak.
Denne kaken heter opprinnelig «clafoutis» – en fransk dessert tilberedt i en panne, med en enkel røre og flust av saftige bær. Server den varm med vaniljeis.
4 porsjoner
1 time
Middels
Forvarm ovnen til 180 grader. Visp ingrediensene til røren sammen til en jevn blanding og sett til side i 20–30 minutter.
Smør en støpejernpanne eller en ildfast form og strø over 1 ss sukker. Del morellene i to og fjern stenene. Legg bærene i pannen eller formen og stek dem i ovnen i 5 minutter så de myknes. Ta formen eller pannen forsiktig ut av ovnen. Hell over røre så det så vidt dekker morellene og sett den tilbake i ovnen. Bak i ca. 30 minutter til kaken er gyllen og har puffet opp som en soufflé. Server varm i pannen eller formen, drysset med melis og en god vaniljeis til.
Betegnelsen morell stammer fra navnet på en gammel kirsebærsort fra Château de Moreilles i Frankrike?