Gartner - norske grønnsaker

Potetgrateng

Denne potetgratengen har mye smak og er en fyldig siderett som passer perfekt til viltkjøtt og lam. Og ønsker du en vegetarrett kan du servere gratengen sammen med ovnsbakte grønnsaker. Dette er en oppskrift av Ørjan Johannessen, vinner av Bocuse d’Or i 2015.

4 personer

1 time

Enkel

Ingredienser

  • 8 kokefaste poteter (Allround)
  • 1 gul løk
  • 3 fedd hvitløk
  • 2 ss solsikkeolje
  • 3 dl fløte
  • 3–4 ss cottage cheese
  • 3 skiver loff
  • 4 ss olivenolje
  • Salt og pepper

Slik gjør du

Skrell potetene og legg dem i kokende, lettsaltet vann. Kok på middels varme i ca. 25 minutter. Koketiden avhenger av potetenes størrelse. Sjekk med en tynn kniv om de er møre.

Skrell løk og hvitløk og kutt i skiver. Fres skivet i litt olje til løken blir blank og myk. Tilsett fløte og kok opp. Ta fløteblandingen av varmen, smak til med salt og pepper og tilsett cottage cheese.

Kutt de kokte potetene i en halv cm tykke skiver, legg de rett i en ildfast form og hell over fløteblandingen. Topp med litt mer cottage cheese og bak i ovnen på 180 grader i ca. 30 minutter.

Kutt loffskivene i terninger og vend dem i olivenolje i en bolle. Strø brødterningene på toppen av gratengen når det gjenstår 15 minutter av baketiden.

Slik koker du kokefaste poteter

Vask eller skrell potetene. Legg dem i kokende lettsaltet vann, eller bruk en dampkjele eller rist. Skru ned varmen når potetene er lagt i, de skal ikke fosskoke. Koketiden varierer etter sort og størrelse. Det står på emballasjen hvor lenge de skal koke.

Relaterte produkter