Gartner - norske grønnsaker

Potetomelett med chorizo og parmesan

Tortilla betyr omelett på spansk, og er en perfekt lunsjrett eller garnityr til middagen. Fjerner du chorizoen og legger til en grønn salat får du en smakfull og mettende vegetarrett. Dette er en oppskrift av Ørjan Johannessen, vinner av Bocuse d’Or i 2015.

4 personer

30 minutter

Enkel

Ingredienser

  • 8 kokefaste poteter (Allround)
  • 2 sjalottløk
  • 1 chili, grønn
  • 4–5 egg
  • 4 ss fløte
  • Salt og pepper
  • 10 skiver chorizo
  • 30 g parmesan
  • 2 ss gressløk, finhakket
  • Olje og/eller smør til steking

Slik gjør du

Skrell og kutt potetene i terninger, og stek dem i olje på middels varme til de er møre. Finhakk løk og chili og stek sammen med potetene til løken er blank og myk. Sett pannen til side.

Visp sammen egg og fløte og smak til med salt og pepper. Bland poteter, løk og chili inn i eggeblandingen.

Smelt smør i en medium stor stekepanne. Hell over eggeblandingen og topp med chorizo og revet parmesan. Stek omeletten på middels varme til kantene setter seg. Legg over et lokk og skru ned varmen. La omeletten godgjøre seg til den er gjennomstekt.

Alternativt kan du sette stekepannen i stekeovnen og la omeletten steke i ca. 10 minutter på 170 grader. Dette tipset gjelder kun hvis du har en stekepanne som tåler å stå stekeovn.

Topp med finhakket gressløk og mer revet parmesan.

Visste du at?

Du finner kokefaste poteter fra Gartner i pakningen som heter Allround. Med Allround-poteter slår du aldri feil – de passer til alt!