Gartner - norske grønnsaker

Potetpizza

Alle elsker pizza og dette kan bli en ny favoritt! Prøv pizza med tomatsaus og stekte potetskiver toppet med ost. Potetpizza er også nydelig med crème fraîche, ruccula og friske urter. Dette er en oppskrift av Ørjan Johannessen, vinner av Bocuse d’Or i 2015.

4 porsjonspizzaer

2 timer

Middels

Ingredienser

Deig

  • 400 g tipo 0 mel (du kan også bruke hvetemel)
  • 2,7 dl vann, lunkent
  • 20 g gjær
  • 2 ts rødvinseddik
  • 2 ss olivenolje
  • ½ ts salt

Tomatsaus

  • 1 boks hakkede tomater
  • 4 ss olivenolje
  • Salt
  • Sukker
  • Sort pepper

Bakte poteter

  • 4 poteter
  • 1 fedd hvitløk
  • 1 klype rosmarin
  • Olivenolje
  • Salt og pepper

Fyll

  • 3 mozzarella, fersk
  • 1 paprika, i tynne staver
  • 2 chili, grønn (valgfritt)
  • Sorte oliven
  • 1 potte koriander
  • Parmesan, revet

Slik gjør du

Bland alle ingrediensene til pizzadeigen og elt den i 15 minutter. Deretter skal deigen heve i minimum 1 time, til ca. dobbel størrelse. Deigen kan gjerne lages dagen før og settes til heving i kjøleskap. Du kan også bruke ferdiglaget pizzadeig. 

Forvarm ovnen til 200 grader. Kutt potetene i en halv cm tykke skiver og vend dem i olivenolje. Legg potetskivene i en ildfast form og ha på et knust fedd hvitløk og rosmarin. Bak i ca. 30 minutter til de er gylne og møre.

Bland alle ingrediensene til tomatsausen og smak til.

Bak ut pizzadeigen til fire fine og runde pizzaer. Smør på tomatsaus, og legg på skivet mozzarella. Topp med bakte potetskiver, paprika, oliven og snittet chili etter smak.

Pizzaen stekes på 220 grader til bunnen er sprø og gyllen. Topp med frisk koriander.