Gartner - norske grønnsaker

Potetsmash

Knuste, sprø saltpoteter er kjempegodt med en tomatsaus eller aioli på tapasbordet, men er også nydelige til stekt kjøtt og fisk. Dette er en oppskrift av Ørjan Johannessen, vinner av Bocuse d’Or i 2015.

4 personer

50 minutter

Enkel

Ingredienser

  • 8 kokefaste poteter (Allround)
  • 1 l vann
  • 2 dl salt
  • 1 dl olivenolje
  • Flaksalt
  • Nykvernet pepper
  • 1 sitron, skall og saft
  • Et par kvister timian

Slik gjør du

Legg potetene med skall i kokende, godt saltet vann. Kok på middels varme i ca. 25 minutter. Koketiden avhenger av potetenes størrelse. Sjekk med en tynn kniv om de er møre.

Hell av kokevannet og trykk potetene «flate» med en gaffel. Legg de flate potetene i en ildfast form og vend dem i olivenolje. Krydre med flaksalt og nykvernet pepper. Bak potetene på 220 grader i ca. 15–20 minutter. Riv over skallet av 1 sitron og press over saften av 1 sitron. Topp med noen kvister frisk timian.

Relaterte produkter