Gartner - norske grønnsaker

Potetvaffel

Lag en luftig potetvaffel til forrett eller som en enkel middag. Topp med spekeskinke, røkelaks eller ost og skinke. Dette er en oppskrift av Ørjan Johannessen, vinner av Bocuse d’Or i 2015.

4 personer

40 minutter

Enkel

Ingredienser

Vaffelrøre

  • 300 g mandelpoteter
  • 1 ss smør, flytende
  • ½ beger rømme eller crème fraîche
  • 2 egg
  • 100 g hvetemel
  • 3 ss potetmel
  • 1 ts bakepulver
  • 1 dl melk
  • Salt og pepper
  • Smør til pensling av vaffeljern

Topping

  • Spekeskinke
  • Kremost
  • Basilikum, frisk
  • Nykvernet pepper

Slik gjør du

Skrell og kok mandelpotetene møre. Mos potetene og bland inn resten av ingrediensene til røren. Smak til med salt og pepper. Hvis røren er for tykk, spe på med litt mer melk.

Varm opp vaffeljernet. Vi har brukt et jern for belgiske vafler, men du kan bruke et vanlig vaffeljern også. Smør vaffeljernet og ha i passe mengde røre. Stek til vaflene får en gyllen farge og er gjennomstekte. Avkjøl på rist under et kjøkkenhåndkle.

Topp med kremost, spekeskinke, frisk basilikum og nykvernet pepper.

Slik koker du melne poteter

Legg potetene i kokende vann og la dem trekke/så vidt koke i 15–20 minutter. Trekk deretter kjelen til side og la den stå noen minutter. Sjekk med en tynn kniv om potetene er møre, slå av vannet, og la dem dampe seg tørre uten lokk til slutt. Melne poteter bør kokes med skallet på.

Relaterte produkter