Norske rotgrønnsaker
Rotgrønnsakene er selve grunnmuren i det norske kjøkkenet. Nå er de på sitt aller beste, og det er nesten bare fantasien som setter en stopper for hvordan du kan tilberede dem. Her er noen gode tips til hva du kan servere.
Norske grønnsaker har lang modningstid og kort sesong.
Rotgrønnsakene er selve grunnmuren i det norske kjøkkenet. Nå er de på sitt aller beste, og det er nesten bare fantasien som setter en stopper for hvordan du kan tilberede dem. Her er noen gode tips til hva du kan servere.
Og det betyr at du får frisk, sprø kål med smaken av sommer langt utover høsten. La spisskålen sette farge på et måltid med fisk, grillmat, røkt kjøtt, svin eller kylling.
Bønnefamilien består av en gjeng friske, sprø belger med saftige bønner. Fellestrekket er at de er svært smakfulle og næringsrike, og at alle ferske bønner må varmebehandles på en eller annen måte før bruk.
Norsk knutekål er blitt superpopulær de siste årene. Men er det på grunn av sitt karakteristiske utseende eller fordi den er så god?
Fersk løk har en helt annen smak og konsistens enn tørket løk. Smaken er mild og frisk, og konsistensen overraskende saftig. Norsk buntløk er bare i sesong en kort periode, så prøv den i dag!
Neper høres hverdagslig ut, men er norske delikatesser! De er også blant det vi kaller vårens primører – de aller første grønnsakene i den norske sesongen. Ferskere blir det ikke!
Norske tomater er søte og fulle av smak, og de kommer i mange ulike fasonger og størrelser – fra knyttnevestore til små perler. Lokale produsenter dyrker stadig nye sorter som smaker forskjellig – men alltid godt!
Norske poteter har vokst opp i et klima som fyller dem med smak og næringsstoffer. Nå er de norske potetene på sitt aller beste – og de er dyrket og høstet på en potetåker nær deg.
Nå er høsten her, og samtidig er de norske eplene endelig blitt modne. Kos deg med dem som de er, del dem opp i båter og nyt dem som snacks eller bruk dem i matlaging.
Norske beter gir et flott fargespill i maten, og tilfører en sødme i smaken. La deg friste av deilige oppskrifter, og bruk beter neste gang du lager middag.
Endelig er norske grønnsaker her! Smaken av røtter som har vokst i norsk jord er i en klasse for seg, og de kan spises som et fullverdig måltid, eller som tilbehør til kjøtt eller fisk.
Norsk blomkål og brokkoli er så smakfull og fersk at den er i en klasse helt for seg selv. Du kan bruke dem sammen eller hver for seg, og som godt tilbehør til kjøtt eller fisk.
Mens sommer går mot høst er søte og saftige plommer endelig i butikken. De er på sitt beste akkurat nå, så spis dem rett fra kurven eller bruk dem i en dessert eller salat.
Norske gulrøtter og bønner har flere ting til felles: De har vokst seg modne i løpet av en lang og nordisk sommer, og de er på sitt aller beste akkurat nå. Prøv deg frem blant ulike oppskrifter og finn din favoritt!
Ventetiden er over! Nå kan du nyte norske rødbeter, minipurre og moreller. Alle har de en ting til felles: Klimaet her langt mot nord har fylt dem med en unik smak.
Norske grønnsaker og bær vokser langsomt, men endelig høster produsentene norsk knutekål, kålrot og bringebær. Vi har tips og oppskrifter til hvordan du tilbereder dem best.
Norske grønnsaker modner langsomt, men er verdt å vente på. Lyse dager og kjølige netter fyller norske grønnsaker med en unik smak. Nå er ventetiden over for norske sukkererter, squash, brokkoli, løk i bunt og gulrøtter i bunt.
Nå er norske grønnsaker på sitt beste, og denne uken leverer produsentene vårløk og neper til butikkene. Enten du skal lage en rask middag eller be inn til fest, finner du tips og oppskrifter til hvordan du kan tilberede sommerens tilbehør.
Nå er endelig neper, vårløk, nypoteter og jordbær i sesong, og alle sammen gir deg en skikkelig smak av norsk sommer.
Norske jordbær er kanskje øverst på lista over delikatessene vi venter på om sommeren, men blomkål og sommerkål er i så fall en god nummer to.